Het was cursusjaar 2012/2013 en we hielpen in ons eerste jaar 20 tandartsen aan een baan bij de op dat moment grootste tandartsketen van Nederland, toen we halverwege 2013 ons eerste belletje kregen van een serieuze praktijk die eigenlijk ook wel wilde kijken of er een tandarts uit het buitenland zou kunnen werken in hun praktijk. Anno 2019 weten we niet beter, maar ik durf te zeggen dat er toentertijd maar weinig praktijken waren die dit uit zichzelf een goed idee vonden.

Die praktijk was Tandartspraktijk Schoffelen uit Brunssum, Limburg, met als eigenaren Lou en Enny. We spraken af tijdens een tandheelkundig congres in Amsterdam en later in de praktijk zelf en er was meteen een goede klik. Omdat het mijn eerste opdracht buiten onze grote klant zou zijn, spraken we af dat ik geen vergoeding zou vragen in ruil voor inzicht in wat het nou waard is voor een praktijk. En zo openden wij onze deuren naar heel tandheelkundig Nederland en de rest is geschiedenis.

Door de jaren heen verlegden we onze focus van puur het werven naar vooral het opleiden. Onze passie voor talen is wat ons motiveerde om iedere dag weer in gesprek te gaan met buitenlandse tandartsen die graag naar Nederland wilden komen. Als gevolg veranderden we langzaam maar zeker in een taleninstituut en waren we steeds minder een recruitmentbureau. Ook de prijs veranderde mee. Van een vaste fee vergelijkbaar met de andere recruitmentbureaus werkzaam in Nederland, gingen we over op een maandelijkse fee op basis van percentage van de omzet, om uiteindelijk te eindigen bij een all-in honorarium. Hierin zijn het salaris van de tandarts, de taalcursus en de HR-fee opgenomen, en dit geheel is vergelijkbaar met het honorarium van een Nederlandse tandarts.

Langs alle fases is er maar één klant die alle stappen heeft ervaren en eigenlijk is meegegroeid met ons bedrijf: Tandartspraktijk Schoffelen.

Lou en Enny van Tandartspraktijk Schoffelen in Seefeld met Carlos, Christina en Tomislava, hun toekomstige collega’s, en accountmanager Robin van BGB.

 

Toen zij uitbreiding zochten nadat de eerste tandarts zich naar tevredenheid had gevestigd, kwamen we een vaste fee overeen. In 2018 zochten zij wederom uitbreiding, en tegen die tijd was ons aanbod verschoven naar een maandelijkse fee. En nu wij per 1 januari 2019 BGB zijn geworden, hebben we de beste versie van ons project uitgevonden, waarbij het eerder genoemde honorarium alle kosten bevat en tegelijkertijd een concurrerend voorstel is in vergelijking met Nederlandse collega’s.

En uiteraard kon het niet uitblijven dat ook deze samenwerking zou worden beproefd door Lou en Enny, waardoor vanaf januari 2020 zelfs 3 (!) BGB-collega’s zullen worden verwelkomd in Brunssum.

Via deze weg wil ik Lou en Enny bedanken voor al die jaren van vertrouwen en samenwerking en spreek ik de hoop uit dat we nog velen jaren mogen samenwerken onder dezelfde fijne omstandigheden.

– Sebastian Schreijer, BGB Dentistry.